5 trin til et sundt hjerte

Du vil få en sundere livsstil ved at benytte dig af akupunktur og indtag af orientalsk medicin, da det er medvirkende til at reducere din risiko for hjertesygdomme.

Diabetes

Hjertesygdomme omfatter de forhold, der påvirker hjertet, såsom hjerte-kar-sygdomme, hjerteanfald og kongestiv hjerteinsufficiens. Trods fremskridt inden for det medicinske område i de sidste 50 år er hjertesygdomme forsat en førende dødsårsag på verdensplan og den største dødsårsag i USA.

Små forandringer i din hverdag vil være medvirkende til at reducere din risiko for hjertesygdomme med 80 procent. Disse forandringer kan eksempelvis være, rygestop, fokus på vægt/sundhed, reducering af stress og fokus på bedre søvn – alle disse forandringer kan hjælpes på vej med akupunktur.

1. For højt blodtryk

Forhøjet blodtryk gør, at hjertet arbejder hårdere, som medvirker, at kroppen har brug for mere ilt, hvilket kan bidrage til angina (brystsmerter). Dette overdrevne pres kan føre til et udvidet hjerte (kardiomegali) samt skader på blodkarrene i nyrerne og hjernen. Dette øger risikoen for hjerteanfald, slagtilfælde og nyresygdomme.

Akupunktur har vist sig at være særlig nyttig til at nedsætte blodtrykket. Ved at anvende akupunkturnåle på særlige steder langs håndleddet, på underarmen eller på benet har forskere ved Susan Samueli Center for Integrative Medicine ved University of California Irvine påvist, at frigivelsen af opioider nedsætter hjertets aktivitet og dermed sit behov for ilt, som vil sænke blodtrykket.

2. Rygestop

De fleste mennesker forbinder cigaretrygning med vejrtrækningsproblemer og lungekræft. Men vidste du, at rygning også er en væsentlig årsag til koronararteriesygdom? Faktisk er omkring 20 procent af alle dødsfald i forbindelse med hjertesygdomme direkte relateret til cigaretrygning.

Akupunktur har vist sig at være en effektiv behandling for rygning. Akupunkturbehandlinger afhjælper symptomer som rysteture, rygetrang, irritabilitet og rastløshed, som folk almindeligvis klager over, når de holder op. Ydermere har akupunktur også en afslappende virkning.

3. Fokus på din vægt

Fedme er ofte forbundet med diabetes, for højt blodtryk og koronararteriesygdomme, som alle øger risikoen for at udvikle en hjertesygdom, og undersøgelser har vist, at overvægt i sig selv også kan føre til hjertesvigt. Selv hvis du er overvægtig, men føler dig rask, er der stadig en stor risiko for at udvikle hjertesvigt.

Akupunktur og orientalsk medicin er et godt redskab, hvis du vil tabe dig. Det kan hjælpe dig med at få mere energi i kroppen, maksimere optaget af næringsstoffer, kontrollere overspisning samt reducere angst.

4. Reducer stress

Stress er en normal del af livet, som kan føre til følelsesmæssige, psykologiske og sågar fysiske problemer, herunder hjertesygdomme, forhøjet blodtryk, brystsmerter eller uregelmæssig hjerterytme. Forskere er ikke sikker på præcist, hvordan stress øger risikoen for hjertesygdomme. Stress i sig selv kan være forbundet med en risikofaktor, der kan være medvirkende til at påvirke kroppen negativt på andre områder: For eksempel stiger dit blodtryk, hvis du har stress, som kan forårsage, at du overspiser, får mindre energi og måske kan blive tilføjelig til ar ryge.

Talrige undersøgelser har påvist betydelige fordele ved akupunktur i behandlingen af stress og angst med fokus på mental sundhed. Ud over akupunktur tilbyder den orientalske medicin værktøjer og teknikker, der kan integreres i dit liv for at undgå stress. Disse værktøjer omfatter Tui Na, Qi Gong-øvelser, urtemedicin, kostvejledning, meditation og akupressur, som du kan arbejde med derhjemme.

5. Forbedre din søvnrytme

Dårlig søvn er blevet kædet sammen med forhøjet blodtryk, åreforkalkning, hjertesvigt, hjerteanfald, slagtilfælde, diabetes og fedme. Forskere har påvist, at mindst otte timers søvn er nødvendig for et godt hjertehelbred. Får man mindre end otte timers søvn, øger det risikoen for at udvikle en hjertesygdom.

Akupunktur kan også anvendes mod søvnproblemer, således at brug af eksempelvis sovepiller ikke er nødvendig, hvorfor man slipper for at udsætte sin krop for unødvendige bivirkninger, som medicin kan give. Disse akupunkturbehandlinger fokuserer på den grundlæggende disharmoni, der er til stede i kroppen, og som forårsager søvnløshed. Akupunktur hjælper derfor ikke kun på søvnløshed, men forbedrer dermed også den fysiske og mentale sundhed.