Diabetes og akupunktur

Diabetes og akupunkturHar du mistanke om, at du kunne have diabetes? Hvis du har følgende symptomer, så har du måske allerede har diabetes.:

  • Hyppig vandladning
  • Overdreven tørst
  • Ekstreme sult
  • Usædvanlige vægttab
  • Øget træthed
  • Irritabilitet

Vestens medicin kender ikke den egentlige årsag til diabetes. Løsningen for personer med højt blodsukker er at give dem medicin for at sænke blodsukkerniveauet. Lægerne behandler kun symptomerne og ikke kilden til symptomerne – behandlingen har slet ikke fat i roden af problemet.

Når medicinen er ude af stand til at kontrollere det stigende blodsukker, vil en insulin indsprøjtning så være påkrævet. Bivirkningerne af disse lægemidler vil være yderst giftigt for kroppen, især din lever og nyrer. Hvis der udvikles nyresvigt  du vil derefter være forpligtet til at gå i dialyse behandling 2-3 gange om ugen. Toksiner i leveren vil i sidste ende medføre blindhed. Hele din livskvalitet vil dramatisk falde når komplikation af diabetes, har udviklet sig til denne avancerede fase.

Kinesisk medicin har allerede haft løsning for diabetes dateres tilbage 2000 år siden!

I en klassisk kinesisk medicinsk tekst, der er udarbejdet omkring 100 f.Kr. af Huandi Neijing nævnes et begreb kendt som Xiaoke, der hentyder til diabetes som Wasting-Tørst syndrom. Ifølge denne gamle tekst, er årsagen til Xiaoke eller diabetes indtagelse af for meget fedt, sød eller fed mad. Forkert kost og søvn, efter at afslutte en sen middag –  er de vigtigste bidragydere til udvikling af diabetes.

I en anden klassisk kinesisk medicinsk tekst skrevet omkring 220 e.Kr. ved Jingui Yaoluem har en detaljeret beskrivelse af symptomer og karakteristika på ukontrolleret diabetes. Der er også to formler i denne bog for diabetes behandling.

Hvad kan den kinesiske urte behandlinger gøre for diabetes?

Som erfarne akupunktører har vi en dyb forståelse af diabetes, og symptomerne sygdommen forårsager, vi kan efter en diagnose bruge tilpassede formler baseret på informationer fra de gamle kinesiske medicinske tekster.

Formlen kan være lidt ændret for at målrette en person med individuelle behov. Disse metoder er ikke praktiseret af de fleste kinesiske læger i dag. De har været noget tabt på grund af den vestlige medicin indflydelse på kinesisk lære.

Hvad er nogle af forskellene mellem den traditionelle kinesiske behandlinger og den vestlige tilgang?

Ifølge vestlige medicin vil det høje blodsukker skade nyrerne.
Ifølge Kinesisk medicin vild et høje blodsukker og behandlingen vil skade nyrerne. Når din milt og bugspytkirtlen begynder at få problemer vil den næste store udfordring blive dine nyrer.

Der er med andre ord bred enighed om, at det høje blodsukker er skadeligt for kroppen, måden der behandles på, er dog vidt forskellig.

Vestens medicin behandler blodsukkeret med medicin, kinesisk medicin afhjælper nyrerne med urter, så de kan klare det forhøjede blodsukker

Disse kinesiske urter vil også løse problemet med hyppig vandladning. Den væsentligste årsag nogen vil opleve en stort tørst og sult med diabetes, er stigningen i hastighed af tarmen og maven der krymper sig. Dette skaber en masse varme og friktion i fordøjelseskanalen, som resulterer i et behov for mad og væske opfyldning hurtigere end normalt. Når varmen opstår, så skaber problemer til den nærliggende bugspytkirtel, så den vil heller ikke kunne fungere normalt. Urter har evnen til at afkøle kraftig varme og tilsætte næringsstoffer til fordøjelsessystemet.

Der vil falde til ro i tarmene -og maven og bringe bugspytkirtlen tilbage til en normal tilstand samt løse problemet med store tørst og sult. Når disharmoni i organerne er aftaget vil dit blodsukker gå tilbage til normal. I tilfælde hvor diabetes er i et fremskredent stadium,med prikken og følelsesløshed i hænder, ben og fødder, og sløret syn, kan urte-behandling også hjælp.

Vil diabetes komme tilbage igen?

Hvis du stadig holder dårlige kost vaner og tager for meget medicin til skade for milt og bugspytkirtel, kan sygdommen kan komme tilbage. Vi ønsker at påpege, at den virkelige årsag til type II diabetes er de dårlige kost vaner og mange skadelige stoffer introduceret til dit system. Hvis årsagen til sygdommen ikke kan undgås er der sandsynlighed for sygdommen vender tilbage senere i dit liv.