Migræne -og hovedpine behandling med akupunktur

Migræne og akupunkturDen smerte, som hovedpine – og migræneramte udholder, kan påvirke alle aspekter af deres liv. Akupunktur kan tilbyde effektiv lindring uden de bivirkninger, der receptpligtige og over-the-counter medicin kan forårsage. Akupunktur og kinesisk urtemedicin er blevet brugt til at lindre hovedpine og migræne, samt deres bagvedliggende årsager, i tusinder af år og er en bredt accepteret form for behandling for hovedpine i vores samfund. Der er akupunktører, der specialiserer sig i behandlingen af hovedpine og migræne og kan hjælpe dig med at håndtere smerte med akupunktur og kinesiske urter alene eller som del af et omfattende behandlingsprogram.

Diagnose med traditionel kinesisk medicin

Traditionel kinesisk medicin anerkender ikke migræne og tilbagevendende hovedpine som et særligt syndrom. I stedet har den til formål at behandle specifikke symptomer, der er unikke for hver person, der bruges en række af teknikker såsom akupunktur, kinesiske urter, TUI-na massage, og energiske øvelser for at genoprette ubalancer, der findes i kroppen.

Derfor vil din diagnose og behandling afhænge af en række variabler:

  • Er hovedpine bag øjnene og huler, eller er det placeret i den øvre del af dit hoved?
  • Hvornår din hovedpine forekommer (dvs. nat, morgen, efter at have spist)?
  • Synes du, at et koldt -eller et mørkt rum kan afhjælpe nogle af smerterne?
  • Vil du beskrive smerten som langsomme og dunkende eller hurtige og smertefuld?

Hvordan akupunktur virker til hovedpine

Disse spørgsmål vil bidrage til at skabe et klart billede af, hvordan dine akupunktør kan lave en behandlingsplan specielt til dig. Det grundlæggende fundament for Orientalsk medicin er, at der er en livsenergi, der strømmer gennem kroppen, som kaldes Qi (udtales Chee). Denne energi strømmer gennem kroppen på kanaler kendt som meridianer, der forbinder alle vores vigtige organer. Ifølge kinesisk medicinsk teori, opstår sygdom, når konjunkturerne i strømmen af Qi i meridianerne bliver uligevægtig. Akupunktur er stimulering af specifikke punkter placeret i nærheden af eller på overfladen af huden, som har mulighed for at ændre forskellige biokemiske og fysiologiske forhold for at opnå den ønskede effekt.

Akupunkturbehandling

Akupunkturpunkter til behandling af hovedpine er placeret over hele kroppen. Under akupunkturbehandling vil små nåle placeres langs dine ben, arme, skuldre og måske endda din storetå.

Der kan forekomme lidt følsomhed over for indsættelsen af akupunkturnålene. De er så tynde, at flere akupunkturnåle kan gå ind i midten af en kanyle. Lejlighedsvis er der et kort øjeblik af ubehag, når nålen trænger ind i huden, men når nålene er på plads, vil de fleste mennesker slappe af og endda falde i søvn under hele behandlingen.

Længde, antal og hyppighed af behandlinger vil variere. Typiske behandlinger varer fra 5 til 30 minutter, og patienten skal typisk behandles en eller to gange om ugen. Nogle symptomer er lettet efter første behandling, mens mere alvorlige eller kroniske lidelser ofte kræver flere behandlinger.

Undersøgelser om akupunktur og hovedpine

Siden begyndelsen af halvfjerdserne har undersøgelser rundt om i verden vist, at akupunktur er en effektiv behandling af migræne og hovedpine. Nylige undersøgelser viser ligeledes meget positive resultater.

I en undersøgelse fra juni 2003, der blev offentliggjort i en udgave af Medicinsk Akupunktur, fandt lægerne ud af, at akupunktur kunne resultere i opløsning eller reduktion i hyppigheden og graden af klyngehovedpine samt reducering eller afbrydelse i indtagelsen af medicin. Det blev konkluderet, at akupunktur kan bruges til at give vedvarende lindring af klyngehovedpine og stimulere kroppens naturlige produktion af adrenal kortisol for støtte inden for ophørende kortikosteroider.

En klinisk observation, der blev offentliggjort i en udgave af the Journal of Traditional Chineese Medicine fra 2002, studerede 50 patienter med forskellige typer af hovedpine, der blev behandlet med hovedbundsakupunktur. Resultaterne af denne undersøgelse viste, at 98% af patienterne, behandlet med hovedbundsakupunktur, ikke oplevede nogen hovedpine eller kun lejlighedsvis, mild hovedpine i de seks måneder efter behandling.

I en undersøgelse offentliggjort i  en udgave Cephalalgia fra november 1999, vurderede videnskabsmænd effektiviteten af akupunktur i behandlingen af migræne og tilbagevendende hovedpine ved systematisk at gennemgå 22 tilfældige, kontrollerede forsøg. I alt 1.042 patienter blev undersøgt. Det blev konstateret, at hovedpine- og migræneramte oplevede markant mere lettelse af hovedpine ved akupunktur end patienter, der blev behandlet med “fingeret” akupunktur.

Migræne er en neurologisk sygdom, der bedst kendetegnes ved en kraftig hovedpine

Et anfald kan fremkaldes af mange forskellige ting. Mange kvinder oplever migræneanfald omkring menstruationen. Andre oplever, at der er en sammenhæng mellem visse fødevarer og migræne. De biogene aminer tyramin og phenylethylamin kan udløse anfald hos dem, der er disponerede, mens andre ikke reagerer på disse to stoffer. Stress og vejrskift anses også som mulige influenter.