Føleforstyrrelser / Perifere Neuropati og akupunktur

Perifere NeuropatiFøleforstyrrelse kan for nogle opleves som en ’sovende’ fornemmelse i enten hænder eller fødder om natten, hvorimod andre oplever mere ekstreme symptomer såsom muskelsvind eller lammelser.

Der eksisterer mere end 100 forskellige typer af perifere neuropati, som hver især har forskellige symptomer og udviklingsmønster. Ikke desto mindre kan perifer neuropati behandles med akupunktur.

Hvad er perifere neuropati?

Perifer neuropati er skader på det perifere nervesystem, som sender oplysninger fra hjernen og rygmarven til alle andre dele af kroppen.

I de fleste tilfælde er perifer neuropati sekundær i forhold til diabetes, lupus, leddegigt, sklerodermi, alkoholisme, ernæringsmæssige mangler, AIDS eller forgiftning fra tungmetaller, kemoterapi eller forskellige stoffer. Andre årsager omfatter direkte fysisk skade på en nerve (traume) eller brud.

Symptomer på perifer neuropati kan omfatte:

  • Følelsesløshed eller stor følsomhed over for smerte
  • Prikkende eller brændende fornemmelse i kroppen
  • Ekstreme kramper
  • Atrofi i arme og ben

Fødder og ben kan blive berørt før hænder og arme. Disse symptomer er ofte værre om natten.

Livsstil og kostændringer:

Sunde vaner – såsom at bevare en optimalt vægt, dyrk motion, spis varieret kost og begræns indtagaget af alkohol – kan reducere de fysiske og følelsesmæssige konsekvenser af perifer neuropati.

Overvej også afspændingsteknikker såsom yoga, meditation eller hypnose. Disse kan hjælpe dig med at lære at styre de eksterne faktorer, der udløser smerter.

Find det rigtige akupunktursted og kinesiske medicin

Din oplevelse med akupunktur hænger i høj grad sammen med den akupunktør, du vælger. For at få den bedste behandling er det derfor vigtigt, at du snakker med din akupuntkør om dine forventninger. En kronisk sygdom kan kræve flere måneders akupunkturbehandling, førend der er en mærkbar effekt. Hvis du ikke er tilfreds med din udvikling i behandlingen, så overvej at skifte akupunktør.

Jo mere du ved om behandlingen, jo mere vil du være i stand til at slappe af i løbet af akupunkturbehandlingen, så derfor er dialog med din akupunktør vigtig, hvorefter du vil nyde godt af denne gamle form for sundhedspleje