Hjælp til vægttabmed akupunktur

Her får du en  en hemmelighed til vægttab. Alle typer af kostsammensætning vil give vægttab, hvis den sænker dit kalorieindtag og du holder dig til den!
Det er ren matematik: Vores vægt bestemmes af den mængde energi, som vi indtager og mængden af energi vi bruger – ganske enkelt…og dog!

Så hvorfor er fedme nu en national epidemi?

Problemet er, at det er imod vores natur at begrænse kalorier. Vi spiser mere, end vi har brug for. Det er en “gave” der er gået i arv fra vores forfædre fra en tid, hvor der ikke var drive-thru vinduer på hvert hjørne.
Dengang var det vigtigt, at spise ALT det man kunne for at være sikker på ikke at dø. Vi er med andre ord stadigvæk fra naturens side programmeret til at spise alt det vi kan få fat i – hver dag, hele tiden.

Derudover har vi som mennesker tildens til at øge den vane endnu mere på grund af vores moderne livsstil, kronisk stress, og andre psykiske “triggere”.

Ekstreme metoder forsøges i kampen mod overvægt

Folk vil gå til drastiske metoder for at tabe sig. Moderne slankekure råder dig til at spise en unaturlig og usund kost, såsom en madplan bestående af kål suppe,ananas, ris eller no-carbs. Disse madplaner virker på kort sigt på grund af det lave kalorieindtag, men det er ikke en holdbar metode.  Din krop og dit sind vil gøre oprør og tage hævn for, at du sætte den på sådan en restriktiv forkert diæt, kontra i stedet for at give kroppen de rigtige fødevarer og en “hel kost” med korrekte næringsstoffer.

På de forkerte lav-kaloriediæter vil din krop instinktivt gemme og oplagre fedt for være klar til næste lav-kalorie diæt.

Unaturlig og yderst restriktiv diæt kan forårsage yo-yo slankekure og drastiske op-og nedture i kropsvægt. Forkert kost praksis kan også forårsage fejlernæring, organskader, langsom stofskifte og ubalance i kroppen.

Ville det ikke være fantastisk at formindske mængden af mad du indtager, og øge mængden af energi du forbruger? Det er faktisk muligt, takket være akupunktur og traditionel kinesisk medicin (TCM). Akupunktur og TCM adresserer både fysiologiske og psykologiske aspekter af vægttabet. En omfattende behandling for vægt fremmer bedre fordøjelse, udglatter følelser, mindsker appetitten, forbedrer stofskiftet, og fjerner overspisning.

Vægttab efter Traditionel kinesisk medicin

Ifølge TCM, er roden til overvægt en ubalance i kroppen forårsaget af funktionsfejl i milt og lever organsystemet.

I “fem-element teorien” er milten ansvarlig for et velfungerende fordøjelsessystem, der sikrer, at den mad, vi spiser, er omdannet til Qi – den afgørende substans i livet. Disharmoni i milten vil medføre symptomer som træthed, langsomt stofskifte, væskeophobning, løs afføring og følelse af træthed.

Leverens opgave er at holde strømmen af kroppens Qi og blod (såvel som dine følelser) kørende. Vores moderne, tempofyldte livsstil og kroniske stress, kan have negativ indflydelse på leverens evne til at fungere ordentligt og smidigt, hvilket igen kan få milt og hele fordøjelsessystemet til at fungere dårligt og mindske dit stofskifte. Lever disharmoni kan også forårsage nogle af de “triggeer”, der fører til sult og tvangs spisning.

Akupunktur Vægttab Behandling

Fra et TCM perspektiv, har akupunktur punkter samt fødevarer og urter, der er valgt til at hjælpe med vægttab direkte indflydelse på Qi af milten og leverens systemer til at behandle de dybereliggende ubalancer, der er årsag til vægtøgning.

Fra et vestligt perspektiv, har akupunktur og TCM vist sig at have en effekt på funktionen af nervesystemet, endokrin systemet, fordøjelsessystemet, overspisning, og stofskiftet. Alt dette kan bidrage til energi i kroppen, maksimere absorptionen af næringsstoffer, regulere fordøjelse, kontrollere overspisning, undertrykke appetitten og reducere angst.

Total Health Program

De fleste patienter rapporterer en markant nedgang i appetit -og trang, blot ved hjælp af akupunktur, men herudover kan urter, korrekte fødevarer og øvelser ,forbedre effektiviteten af behandlingerne.

Urter og “Healing Foods”: De urter og fødevarer, der er valgt i løbet af en vægttab behandling, er valgt for at fremme en sund fordøjelse, give energi i kroppen, forstærke Qi, og forbedre fjernelse af vand, toksiner, og affaldsprodukter. Mad, der er bittert og surt er særligt godt til vægttab, mens sødt, saltet og fedt mad bør reduceres.

Mave massage / øvelse: Punkter på maven kan forbedre fordøjelsen, og absorption af fødevarer og peristaltikken i tarmene. De særlige punkter på maven kan blive stimuleret med massage eller ved mave vejrtrækning, hvor underlivet bevidst bevæger sig ind og ud med hvert åndedrag. Dyb vejrtrækning med visualisering kan også styrke viljestyrken og bruges som et redskab til at dæmme op for sult og trang.

Akupunktur og traditionel kinesisk medicin er stærke redskaber til et sundt vægttab i sig selv eller som en understøttende behandling sammen med andre vægtkontrollerende programmer f.eks. en diæt og træningsplan.

I kampen for at spise mindre og forbruge mere energi vil du finde ud af, at akupunktur er lige, hvad der er brug for,så du kan overvinde trangen til at søde sager, øge energien, forbedre dit stofskifte og øge din viljestyrke til at lykkes!