Overgangsalder / svedeture og akupunktur

Symptomer som hedeture og hedestigninger i forbindelses med overgangsalder kan behandles med akupunktur. Overgangsalder kommer typisk når kvinden når de 50 år, men der er en del kvinder, der kommer i overgangsalder inden.

Akupunktur kan afhjælpe mange gener ved overgangsalder

Overgangsalder give mange kvinder en del gener – bl.a. nedsat sexlyst, manglende koncentrationsevne, hedeture, depression og hovedpine samt humørsvingninger og søvnløshed.

Har du problemer i forbindelse med overgangsalder, er du velkommen til at ringe til os og aftale en konsultation, hvor vi kan vurdere, hvordan vi bedst kan hjælpe dig.

Hvordan kan akupunktur hjælpe i overgangsalderen?

Overgangsalder betyder markant reduceret produktion af hormonerne østrogen og progesteron. Kvindens krop i overgangsalderen er en krop med hormonal ubalance. Ved at bearbejde medianpunkter med akupunktur kan balancen delvist genoprettes, og man kan dermed fjerne eller reducere de ubehagelige symptomer.

Kvindens overgangsalder skal helt bogstaveligt forstås som en overgang mellem at kunne føde børn til ikke at kunne. Det er en lige så naturlig overgang, som når piger går i puberteten og begynder at menstruere. Begge overgange er meget hensigtsmæssige, idet kroppen kontrollerer at børnefødsler kun foregår i en alder, hvor kvindens krop og barnet får de bedste betingelser for en god fødsel og graviditet.