Irritabel Beholder Syndrome (IBS) er også kendt som spasticitet Colon eller slim Colitis. Det er en motilitet lidelse (involverer unormal bevægelse) i de små og store tarme. Symptomer på IBS mavesmerter, forstoppelse og / eller diarré, ofte i vekslende episoder. IBS kan også være ledsaget af andre gastrointestinale problemer, såsom flatulens, oppustethed og kvalme. Symptomer tendens til at blive forværret ved at spise, og er ofte lettet efter en afføring. Det anslås, at 10-20% af alle amerikanere er ramt af symptomer på IBS, og tre gange så mange kvinder påvirkes end mænd.

I øjeblikket er årsag til IBS er ukendt, men det vides, hvad der ikke forårsager IBS. IBS er ikke et strukturelt problem, hvilket betyder, der ikke er nogen anatomiske forandringer, er heller ikke biokemiske eller infektiøse i naturen. Forskere er ved at undersøge teorien om, at der er direkte links mellem hjernen og tarmen, hvilket ville forklare, hvorfor mange flare-ups af IBS påvirkes af følelsesmæssige forstyrrelser eller stress.

I traditionel kinesisk medicin, er IBS betragtes som en disharmoni mellem leveren og milten. Leveren er ansvarlig for en smidig afvikling af stoffer i hele kroppen. Denne strømning kan blive forstyrret af følelser og stress, hvilket medfører stagnation af Qi (energi) eller blod. Milt i Traditionel kinesisk medicin er forbundet med funktionen af fordøjelse og omdanne fødevarer til energi (Qi og Blod). Milt kan blive svækket af en række faktorer, herunder overspisning usunde fødevarer, overanstrengelse, for meget rolig, træthed og mangel på motion. Når Spleen er svag, og Lever Qi er ikke bevæger sig jævnt, en række andre betingelser kan opstå, at manifestere sig som symptomer på irritabel tarm.

Akupunktur eller traditionelt kinesisk medicin kan bruge en række forskellige metoder til at korrigere en Lever / Spleen disharmoni. De kan bruge akupunktur, kinesiske urter, kost terapi og livsstilsændringer for at lette helingen af denne tilstand.