Immunstimullering

Vores immunsystem sørger for, at bakterier, vira, mikrober og giftstoffer ikke får lov at forstyrre kroppens normale funktioner. Det er et komplekst system, der involverer nogle specialiserede celler (som for eksempel T-celler, B-celler, makrofager og andre), som opfanger og ødelægger fremmede enheder. Dårlig kost, stress, søvnmangel og gentagen udsættelse for skadelige stoffer kan alt sammen medføre et dårligt immunforsvar, der ikke længere er i stand til at reagere effektivt, når behovet opstår. Og når først det er kompromitteret, vil et svagt immunsystem resultere i jævnlige forkølelser, allergier, problemer med at slippe af med infektioner og en generel følelse af utilpashed. Akupunktur og kinesisk urteterapi er effektive redskaber til at styrke et nedslidt immunsystem.

Det Nationale Sundhedsinstitut (U.K) og adskillige publicerede undersøgelser er enige om, at akupunktur har vidtrækkende effekter på immunsystemet – lige fra at øge antallet af røde og hvide blodceller hos udsatte patienter til at øge dannelsen af nye hvide blodlegemer og de naturlige dræbercellers aktivitetsniveau hos patienter, der kæmper mod sygdom. Det sker alt sammen ved at sætte nåle i specifikke akupunkturpunkter og derigennem påvirke nervesystemet. Derudover får akupunktur kroppen til at slappe af, ligesom den hjælper til en bedre søvn og sundere fordøjelse – alt sammen nogle af grundpillerne i et sundt immunsystem.

Alle har forskellige behov og udfordringer. Akupunkturpunkter og kinesiske urter bliver nøje udvalgt til hvert individuelle klient for at skabe de bedste resultater, men de tilbyder begge en naturlig og effektiv måde at styrke immunsystemet. Efterhånden som man i den vestlige verden forsker mere og mere i traditionel kinesisk lægevidenskab, bliver vi hele tiden klogere på, hvordan den kan påvirke vores immunforsvar på gavnlig vis.