PMS og akupunktur

Kan akupunktur fjerne min PMS?

Ofte!

PMS og akupunkturGynækologisk tilstande bliver succesfuldt behandlet med akupunktur og vi ser særdeles gode resultater

Præmenstruelt syndrom (PMS) dækker over en bred vifte af symptomer inden for en bestemt periode. Symptomerne kan være følelsesmæssig, såsom depression, irritabilitet, tristhed, angst eller dårlig koncentration. PMS kan også involvere fysiske symptomer, såsom brystspænding, en ændring i afføringsvaner, akne, eller tab af libido. Symptomerne kan variere meget og kan ændre sig fra måned til måned.

Inden for moderne medicin er PMS blevet behandlet som enhver anden sygdom. Symptomerne bliver behandlet med håndkøbs- eller receptpligtig medicin eller hormoner. I kinesisk medicin betragtes svær PMS som en indikator for, at der eksisterer en underliggende ubalance. Behandlingen foregår ikke passivt, men med fokus på at korrigere den underliggende uligevægt.

For de fleste kvinder opstår PMS fra en stagnation af lever energi. I kinesisk medicin er leveren et organsystem, der er ansvarlig for en jævn strøm af stoffer i kroppen, såsom energi og blod. Ubalancer kan fremkomme på baggrund af forskellige faktorer, såsom dårlig kost, for meget fysisk arbejde, følelsesmæssige traumer, svag Qi (energi) eller stress. Disse ubalancer vil i sidste ende medføre en blokering af Qi og blod i kroppen, organerne og i energiveje. Når Qi og blod bliver blokeret, står de stille og er ikke i stand til at videregive korrekt næring til kroppen. Denne stagnation oplever mange kvinder ofte i form af PMS.