Hjælp til Forstoppelse og diare med akupunktur

Forstoppelse og akupunkturUdtrykket forstoppelse kan betyde sjælden eller hård afføring, eller det kan henvise til problemer med passering af afføring. Forstoppelse kan indebære smerter under passage af afføring. Dette indebærer blandt andet også en manglende evne til at komme af med sin afføring, der i nogle tilfælde kan vare op til 3 dage eller mere.

De mest almindelige årsager til forstoppelse er en lav-fiber kost, manglende fysisk aktivitet, stress, rejser, utilstrækkelig indtagelse af væske hver dag. Det kan ligeledes skyldes, at du venter med at gå på toilettet, selvom du i virkeligheden har brug for det andre årsager er IBS, graviditet, problemer med skjoldbruskkirtlen, depression, neurologiske sygdomme eller visse lægemidler.

Alvorlige årsager såsom tyktarmskræft er sjældent, men bør ikke udelukkes, indtil undersøgelsen af din gastroenterologist. Forstoppelse og diarré er meget almindelig, men er en af de fysiske klager, der tales mindst om.  En akupunktør begynder altid deres indledende undersøgelse med en hel-krops udersøgelse, fordi afføringen konsistens og frekvens er en meget vigtig del af den generelle sundhed.

Konsekvenserne af uregelmæssige tarmbevægelser er ofte dårlig absorbering af mad, træthed, slap hud eller hyppige udbrud af urenheder, smerter i underlivet, ophørt appetit, vægtproblemer og meget mere. Når en person er ude af stand til at komme af med affaldsstofferne i kroppen, vil der opstå ubalancer i kroppen.

Hvordan kan akupunktur hjælpe?

Visse akupunkturpunkter har en effekt på GI motilitet. Behandlingen vil enten blive brugt til at behandle spastisk lammelse eller for at stimulere peristaltikken. Inden for de begreber og teorier om kinesisk medicin, er der en mere komplet måde at fortolke fordøjelsesforstyrrelser.

Når nogen har meget store vanskeligheder med at passere afføring, vil akupunktur give fugt til tarmene, og en langtidsbehandling vil fokusere på, at genetablere et mindre tørt miljø i tarmen. Når nogen har kronisk, eksplosiv diarré, som brænder og forårsager smerte, vil akupunktur hjælpe med at berolige tyktarmen og fjerne giftstoffer såsom bakterier eller virus samt fjerne varmen fra fordøjelsessystemet.

Ligeledes når nogen oplever kronisk vandig smertefri diarré, vil akupunktur bruges til at rense fordøjelsessystemet således, at fødevarer omdannes til brugbar energi mere effektivt. Alle disse behandlingsscenarier har sine rødder i kost- og livsstilsændring. Ofte kan afføring forbedres med anderledes valg af fødevarer og bedre spisevaner ,såsom at tygge grundigt, tage sig tid til at spise osv. Jeg vil lytte til dine kostvaner og forslå ændringer til dig, der vil gavne dine specifikke tarm-problemer.