Eksem og akupunktur

eksemKroniske hudlidelser behandles ofte af kinesisk medicin med stor succes. Eksem, som her kan kombineres med behandling af dermatitis, er en af disse betingelser, der svarer meget godt til akupunktur og kinesisk urtemedicin. Konventionelle behandlinger for eksem består af topiske cremer, der indeholder kortison eller andre steroider, der kan hjælpe læsioner til at forsvinde, men som ikke kan forhindre dem i at gentage sig. Hvis du er en person, der lider af kronisk eller tilbagevendende eksem, kan du bruge kinesisk medicin til effektivt at behandle og fjerne problemet.

Hvordan behandler kinesisk medicin eksem?

Eksem er en kompleks tilstand, som kan have mange forskellige udtryk. Ifølge kinesisk medicin er eksem en forsinket allergisk reaktion, der opstår som følge af en blanding af interne og eksterne faktorer. Det betyder, at sygdommen kan være forårsaget eller påvirket af din generelle sundhedstilstand og miljømæssige faktorer. Nogle personer kan også have en nedarvet overfølsomhed. I kinesisk medicin er der 3 specifikke kategorier, som eksem er klassificeret i:

  • Eksterne faktorer
    Disse faktorer skyldes en overfølsomhed over for det eksterne miljø. Dette inkluderer sæsonbetinget allergi såsom høfeber samt hyppige forkølelser, astma eller giftig kemisk eksponering. Denne form for overfølsomhed fører til akut opblussen af eksem, som normalt er sæsonbestemt, eller en forværring af eksemen, når vejret ændrer sig.
  • Interne faktorer
    Disse faktorer er et resultat af en indre ubalance i kroppen, der er årsag til, at huden reagerer. Dette kan omfatte en svaghed i bestemte organsystemer, kronisk sygdom af en anden art, der går forud for eksem eller en arvelig mangel. Dette problem er som regel kronisk og vedholdende.
  • Kostmæssige uregelmæssighederLængerevarende indtagelse af krydrede, fedtede eller sukkerholdige fødevarer samt alkohol vil med tiden nedbryde kroppen. Sådanne indtag skaber faktisk et miljø i kroppen, der giver anledning til kløe og røde eller væskende sår, som kroppen bliver ude af stand til selv at behandle. Dertil bliver kroppen også ude af stand til at fjerne skadelig oplagring af ufordøjet materiale.

Kinesisk medicin tager hensyn til disse tre faktorer, som ofte kan forværres, hvis de i mere skadelige tilfælde optræder sammen, og behandler dem samtidigt. Ved brug af akupunktur og kinesiske urter, hjælper behandlingen ved:

  • Styrkelse af immunsystemet og dermed mindske din følsomhed overfor ydre påvirkning samt miljøet.
  • Balance på de indre organsystemer og behandling af den indre ubalance, som bidrager til eller forårsager eksem.
  • Frigivelse af toksiner fra huden, der fjerner kløende, røde eller smertefulde sår.

Hvor hurtigt vil det gå?

I modsætning til vestlig medicin er kinesisk medicin til behandling af hudsygdomme ikke en hurtig løsning. Dette skyldes, at det tager længere tid at skabe balance i kroppen indefra og ud frem for blot at fjerne problemet topikalt eller midlertidigt. Behandling af hele vores krop, snarere end blot huden, er dog nøglen til at fjerne eksem helt og ikke kun dække det over. Denne proces, afhængigt af hvor længe du har lidt af eksem, kan tage op til flere måneder.

Ifølge kinesisk medicin er det en indikation af, at en persons generelle sundhedstilstand er svækket i ganske lang tid, når en kronisk tilstand har bosat sig i huden.

Generelt kan du begynde at se forandringer i huden, umiddelbart efter at behandlingen påbegyndes. Men efter én til to måneder af akupunkturbehandling, kombineret med daglig indtagelse af kinesiske urter, vil du begynde at se mere væsentlige ændringer. På dette tidspunkt bliver akupunktur mindre vigtig end urtemedicin, og du kan beslutte at fortsætte med daglig kinesisk naturmedicin samt akupunkturbehandlinger hver eller hver anden måned. Hvor lang tid du vil tage urter, afhænger af alvorligheden af din tilstand. Fordelen ved denne behandlingsstrategi er, at når du behandles med kinesisk medicin, er der mindre risiko for igen at få eksem i dit liv.