Nakkesmerter og behandling med akupunktur

Nakkesmerter og akupunkturNakkesmerter er et meget almindeligt symptom i Danmark, og nakkesmerter forekommer hyppigere blandt kvinder end hos mænd. Således vil omkring 13 procent af befolkningen på et givet tidspunkt have ondt i nakken, og hvis vi betragter et menneskes livsforløb, vil cirka 50 procent af alle mennesker have haft nakkesmerter på et eller andet tidspunkt. For det meste er det ikke muligt at pege på en specifik årsag til nakkesmerter, og smerterne kaldes dermed uspecifikke eller funktionsbetingede. Andre gange kan der være tale om, at smerterne stammer fra et piskesmæld.

Lider du af smerter i nakken?

En skade kan blandt andet give dig disse symptomer:

  • Smerter i nakken.
  • Smerter i nakken med samtidige smerter i en eller begge sider af skulderåget.
  • Smerter i nakken med samtidige smerter i en eller begge overarme.
  • Smerter i nakken, smerter i en eller begge arme, evt. med prikken og stikken i hænderne.
  • 
Smerter i en eller begge arme kan godt forekomme uden smerter i nakken Det er ofte discusskiverne mellem hvirvlerne, der er årsag til smerter i nakken. Dette skyldes discuss
kivernes opbygning/placering og den belastning, de udsættes for i det daglige.

Myoser giver nakkesmerter

Muskelinfiltrationer kaldes også myoser(Gigt). Et lokaliseret begrænset område i en muskel er spændt og ømt, og ved belastning tager ømheden til. Sådanne myoser findes hos mennesker med muskelsmerter.

Der hersker en del uenighed om, hvordan selve myosen er opbygget. Det har ikke været muligt at give skudsikre forklaringer på, hvordan musklen er forandret inde i selve myosen. Og det er heller ikke alle læger, der accepterer begrebet myose – ligesom det heller ikke er alle, der kan føle dem med deres fingre. Men de, der har ondt, kan mærke myosernes tilstedeværelse. Hvorfor, infiltrationer optræder, ved man heller ikke, men formentlig drejer det sig om en øget spændingstilstand i musklen. Det medfører så en sekundær iltmangel i musklen.

Myoser kan give ganske voldsomme nakkesmerter