Piskesmæld og akupunktur

piskesmæld akupunkturPiskesmæld er en skade, der ofte kan lindres eller afhjælpes med akupunktur. Faktisk har mange patienter med piskesmæld opnået markante forbedringer og færre smerter efter ganske få behandlinger.

Har du et piskesmæld?

Symptomerne ved en piskesmældsskade er blandt andet nakkestivhed, hovedpine, rygsmerter, lysfølsomhed, påvirket syn, overfølsomhed overfor støj, svimmelhed, søvnløshed, susen for ørerne eller, manglende følelse i arme eller hænder/fingre, problemer med korttidshukommelse, koncentrationsbesvær, nedsat libido, følelsen af at være “ved siden af sig selv” samt træthed. Ofte fører disse symptomer til depression.

Piskesmæld er betegnelsen for den hændelse, som sker, når nakken bliver brutalt vredet forover hyperflexion eller bagover hyperextension. En sådan overstrækning forstuver bløddelene i halshvirvelsøjlen, hvilket akut kaldes en piskesmældsskade. Skaden opstår som oftest i forbindelse med trafikuheld med påkørsel bagfra, men den kan også opstå ved andre former for uheld, hvor nakken bliver påvirket. Generne efter et piskesmæld er som oftest nakkestivhed, smerter i nakke og skuldre samt hovedpine.

Hvordan opstår et piskesmæld?

I selve ulykkes-øjeblikket, hvor hovedet kastes frem og tilbage, vil nervereflekserne gøre alt, hvad der er muligt, for at imødegå de faretruende bevægelser ved at spænde op i især nakkens og halsens muskulatur for dermed at forsøge at afværge læsioner i halshvirvelsøjlen, ledbånd og sener.

Det menes at de mikro-nerver vi har enormt mange af omkrig rygsøjle og nak beskadiges ved det kraftige ryk.
Nerverne rykkes ganske enkelt over og har svært ved at gro sammen igen.

Book en tid i klinikken med det samme – Se hvornår der er tid i vores bookingsystem eller ring til os