Iskias og akupunktur

iskias akupunkturIskias er navnet på de største nerver vi har i kroppen. De udspringer i lænden og går ned gennem ballerne og benene, hvor de forgrener sig til læggen og foden. I daglig tale er iskias et udtryk for smerter, der ofte går fra lænden og ballen ned i benet. Smerten ved iskias opleves ofte bag på låret, i knæhaserne og ofte helt ud i tæerne.

Akupunktur er meget effektiv til behandling af iskias smerter

Med akupunktur kan vi stimulere cirkulationen i det smerteramte område, så dine spændte muskler kan slappe af og hævelserne reduceres. Dermed fjernes smerterne helt eller delvist.

Iskias kan have symptomer som problemer med at kontrollere urinblæren og tarmfunktionen. Som akupunktører kan vi diagnosticere og justere behandlingen, så den giver dig den bedst mulige effekt.

Lider du af problemer med iskias? Kontakt os og bestil en konsultation.

Der er forskellige årsager til smerter i iskiasnerven. Der kan være muskelinfiltrationer i sædemuskulaturen, diskusprolaps, infektioner og slidgigt osv.

Forskel i benlængde findes hos ca. 70 % af befolkningen, af disse har ca. halvdelen forskelle på over 5 mm. Ved forskelle over 5 mm begynder ryggen at kompensere så meget, at det har funktionel betydning. Vægtfordelingen på bruskskiverne ændres, og det kan give rygproblemer.

I en undersøgelse med folk der havde iskiasproblemer, strålede smerterne ud i det lange ben hos ca. 80 %, hvilket vil sige fra ryggens konkave side. Iskias smerter forværres ofte ved anstrengelse, hoste, nysen eller lignende.