Colitis Ulcerosa og Crohns sygdom – hjælp med akupunktur

akupunkturbehandling af crohns colitisColitis Ulcerosa og Crohns sygdom er kronisk mavesår inflammatoriske sygdomme med ukendt årsag. I Colitis inflammation fokuseres der mere på den nedre GI og rektalområder. De symptomer, som forkommer, er smerte og kronisk diarré, som indeholder pus og blod. Fordi der ikke er nogen kendt årsag til Colitis Ulcerosa eller Crohns, fokuserer vestlig medicinsk behandling på lindring af symptomer.

Inden for paradigmet af den traditionelle kinesiske medicin, kan vi se inflammatorisk tarmsygdom i et andet lys. Årsagerne kan være forfatningsmæssige mangler, en infektion eller invasion af en ekstern patogen eller kosten. En præcis diagnose er afhængig af de forskellige symptomer i forbindelse med fordøjelsen samt hele kroppens system.

Udarbejdelsen af bekymringer vil vise et mønster af disharmoni. Behandlingen anvendes derefter i overensstemmelse hermed – sædvanligvis med stor succes. En artikel, skrevet af John K. Chen for Medicinsk Akupunktur, “A Journal wriiten for doctors, by doctors,” i bind 13 nr. 3, illustrerer forskellen mellem den vestlige og østlige tilgang til Colitis og inflammatorisk tarmsygdom. Han konkluderer, at orientalsk medicin tilbyder en effektiv behandling af mild til moderat Colitis Ulcerosa. Denne artikel undersøgte effekterne af akupunktur og fandt dem både sikre og gavnlige til at lindre smerter, diarré og dysenteri symptomer.

Hvor mange behandlinger skal jeg have?

Først skal symptomerne kontrolleres. Oftest anvender vi akupunktur samtidig med, en patient modtager vestlig pleje. En serie på 6 akupunkturbehandlinger to gange om ugen sammen med kontrol af blødninger og diarre er det første skridt.

Efter den første serie af behandlinger, vil der blive udarbejdet en mere præcis plan for langtidsbehandling. Kostændringer er også en afgørende del af Colitis behandling for at symptomerne ikke skal forværres. Jeg vil høre om din nuværende kostvaner og diskutere med dig omkring eventuelle ændringer i dine spisevaner, der kan hjælpe tilstand.