Multipel sklerose

Undersøgelser viser, at akupunkturbehandlinger er gavnlige, hvis man har multipel sklerose.

skleroseDa MS skader myelinen i det centrale nervesystem, bliver beskederne mellem kroppen og hjernen påvirket. Akupunktur kan være medvirkende til, at kroppen frigiver endorfiner og peptider i hjernen, hvorfor symptomerne fra denne sygdom kan afhjælpes, da behandlingen graduerer sensorisk information mellem hjernen og kroppen.

Akupunktur & multipel sklerose

I en undersøgelse foretaget af MS (multipel sklerose) Clinic ved University of British Columbia fik 566 patienter med MS alternativ behandling, hvoraf akupunktur var den mest almindelige metode. Undersøgelsen viste, at akupunkturbehandlingerne reducerede smerte, forbedrede patienternes blære og tarm, og mindskede snurren og følelsesløshed.

Dr. Duong Hoang rapporter yderligere om en undersøgelse, hvor 40 MS-patienter blev behandlet med akupunktur. Ifølge undersøgelsen så sås der ved “MS-patienter (multipel sklerose), som havde modtaget akupunkturbehandlinger, en tydelig forskel inden 10. behandling”

Patologi

Den grundlæggende årsag til astma er mængden af slim. I den orientalske verden er de tre organer lunge, milt og nyre essentielle. Lungen regulerer vandet, så det kan passere i den øvre Jiao, milten transporterer og vandet i midten af Jiao, og nyren arbejder med stofskiftet i den nedre Jiao. Ubalance i Yin og Yang i de førnævnte organer kan føre til stagnation i vandets kredsløb, som derefter bidrager til produktion og oplagring af slim i lungerne. Opbevaring af slim i lungerne er den væsentligste årsag til tilbagevendende astmaanfald.

Ud over slim, fører astma til problemer i lunge, milt og nyre. Problemer i lungerne medvirker, at man kan have svært ved at indånde, som hænger sammen med optagelsen af luft i nyrerne. Dette vil blive yderligere kompliceret, hvis der også er problemer i milten, hvis de frie luftveje hindres

Eksempelvis var en 53-årig kaukasisk kvinde ramt af MS (multipel sklerose) i 15 år. Hun havde været bundet til en kørestol på grund af parethesias på begge ben, hun havde svært ved at holde balancen og var svag. Hun led af søvnløshed, lændesmerter, muskelkramper og var nervøst anlagt. Efter 10 akupunktur behandlinger blev patienten i stand til at gå – undertiden uden stok. Hendes søvn, muskelkramper og generelle sundhedstilstande blev forbedret.

Et andet eksempel i Hoang’s undersøgelse var en 42-årig mand, der også havde lidt af MS (multipel sklerose) i 15 år. Han var nødt til at bruge en stok til at gå på grund af parethesias på venstre side af hans krop. Han havde dårligt syn, havde svært ved at holde balancen, , havde lændesmerter og problemer med indtag af mad. Han havde været seksuelt impotent i ni år og oplevede problemer med at kontrollere sin blære. Efter den første akupunkturbehandling havde patienten ikke flere problemer med ar synke maden. Efter den tredje behandling fungerede hans blære normalt. Efter seks behandlinger var hans impotens forbedret og efter ni behandlinger var han i stand til at gå uden stok.

Nogle patienter deler deres erfaringer inden for akupunktur og fortæller, hvordan akupunktur har hjulpet dem med at håndtere MS (multipel sklerose). Duane Perron har haft Progressive-Recidiverende MS siden 1978. Behandlingerne ACTH og Cyclospasmal kunne kun holde hans MS stillestående i fem år. Perrons MS var på hele hans venstre side af kroppen; synsnerven i hans venstre øje fungerede ikke, og han kunne ikke høre på sit venstre øre. Han havde også trigeminus neuralgi i venstre side af sit ansigt og kunne ikke løfte sin venstre fod.

Perron besluttede at prøve akupunktur. Efter to måneder kunne han næppe tro resultaterne. Han udtaler: “ Min kone og jeg gik i en dagligvarebutik og da vi forlod butikken, sagde jeg til hende, Stå bag mig og se hvordan jeg gå. “ Det gjorde hun og sagde: ” Du tager meget større skridt, og du kan løfte dit venstre ben, og ikke kun trække det, og du står ret op og ned! “

Perron fortsatte med at sige: “Denne onsdag havde jeg en aftale med min øjenlæge, da jeg skulle til seks måneders helbredsundersøgelse, og han sagde til mig: ”Jeg kender ikke årsagen, men i alle de tests, vi har været igennem i dag, er resultaterne mindst fordoblet. Det burde ikke forekomme, men det gjorde det! “ Videre udtaler Perron: ” Jeg har også skåret ned på den medicin, jeg tog for trigeminus neuralgi fra fire tabletter dagligt til én tablet om dagen. ”

Perron skrev også, at det mest spændende resultat ved hans akupunkturbehandlinger, var, at han og hans kone nu kunne “gå gennem strandsandet ned til vandet og vade i vande. Jeg har ikke været i stand til at gå i sandet på en strand, eller lade bølgerne ramme mit ben i mindst 12 år! Men jeg gjorde det her i ugen, og jeg gjorde det barfodet uden min bandage, bare med min stok for at holde balancen. ”

Større undersøgelser rapporterer også om fordelene ved akupunktur for MS (multipel sklerose). Ifølge en undersøgelse foretaget af Washington Akupunktur Center, hvor 10.000 patienter blev behandlet og undersøgt i tre år, havde patienter med MS opnået væsentlige forbedringer med 85 procent.