Candida svamp og akupunktur

Udtrykket Candida henviser til en type af gær/svamp. Vi har alle hørt udtrykket gær og de fleste af os forbinder det med gær, der anvendes til madlavning og duften af frisk bagt brød eller endog et forfriskende glas øl eller vin.

Candida organismer gennemsyrer vores omgivelser. De kan findes i luften, i vores tøj og i varme, fugtige rum som badeværelse, vores tæpper, i fødevarer som brød og ost og drikkevarer såsom vin, øl og juice. Vigtigst er det, Candida organismer oftest findes i vores organer. De lever på vores hud og negle, i vores slimhinder og overflod i vores fordøjelseskanalen.

Der er et stort udvalg af gær og svampe, men det er Candida familien, der har tendens til at skabe størst ødelæggelse på mennesker, især Candida albicans. Candida albicans er den type gær der hyppigst inddrives på steder af infektioner, og det er den mest smitsomme stamme af gær. Det forløber hurtigt og skaber hurtigt store ”kolonier” på vores slimhinder.

De fleste var koloniserede med gær ved fødslen, da vi flyttede gennem fødselskanalen. Under normale omstændigheder kan Candida holdes under kontrol af den gavnlige bakterieflora i tarmkanalen. Disse bakterier hæmmer væksten af Candida og forskellige skadelige bakterier. Nogle af disse gavnlige bakterier er mælkesyrebakterier acidophilus og Bifido bakterie.

Candidiasis

Candidiasis er et begreb, der anvendes til at beskrive en tilstand, hvor der er en overvækst af gær i tarmkanalen. Under visse betingelser i kroppen, kan gæren skifte fra en gær form til en mycelial form med rod-lignende vækster. Mens søgen efter føde, kan disse mycelial gær trænge igennem væggene i tarmene og komme i kontakt med blodbanen. Derefter sendes giftigt affald fra deres reproduktion. Og på grund af skader på tarmvæggen, kan der forekomme optagelser i blodbanen af andre giftstoffer fra tarmen, såsom nedbrudte proteiner, alkoholer og ammoniak. Disse giftige produkter kan skabe alvorlige problemer i stort set ethvert system af kroppen.

Candidiasis kan forekomme hos mennesker i alle aldre og hos begge køn. Pga hormonelle forandringer og den reproduktive tarmkanal, kan der forekomme flere symptomer end hos mænd, men mænd er lige så tilbøjelige til at udvikle tilstand Candidiasis, så længe betingelserne for gær overvækst eksisterer.

Symptomer

Der er et utal af symptomer som følge af Candidiasis på grund af det faktum, at svampen og dens toksiner kan øve en negativ indflydelse på næsten hvilken som helst del af kroppen. Det lader til, at de første områder af kroppen til at blive berørt af gær overvækst er mave-tarmkanalen og uro-genitale. Det er ikke ualmindeligt for en at opleve mavesmerter og oppustethed, halsbrand, colitis, gastritis, flatulens, svær forstoppelse og / eller diaré, manglende evne til at fordøje mad, kronisk blære og / eller vaginal gær infektioner, nyre infektioner og prostatitis.

Candida patienter proklamere ofte, “Alt hvad jeg spiser bliver til gas. Det tager kræfterne fra mig at have afføring. Jeg har været på afføringsmidler i årevis. ” Eller “Hver gang jeg har samleje, udvikler jeg en blære -eller vaginal gær infektion. ”

Som følge af giftige affaldsprodukter af gær og andre tarm toksiner, ufordøjet proteiner, alkohol og ammonias cirkulere gennem blodbanen, er det man ofte oplever; allergi symptomer. Disse kan manifestere sig som høfeber, bihulebetændelse, kronisk øre infektioner, nældefeber, astma, hoste, eksem, psoriasis, hovedpine, svimmelhed, hurtig puls, angst, muskelsmerter, akne, og fødevare-og kemisk overfølsomhed.

Hyperaktivitet hos børn kan også være et resultat af dette fænomen. Kemisk følsomme personer kan opleve symptomer, selv omkring parfume, eau de cologne, hårspray, pesticider, gas dampe, cigaretrøg, møbelpolish, rengøringsmidler, vaskemidler, osv. Han eller hun kan også klage over allergi over for en lang liste af fødevarer. Og med tiden udvikler man mere alvorlige symptomer som reaktion på en bredere vifte af stimuli. Efterhånden bliver man fængslet af hans eller hendes allergi.

Det centrale nervesystem kan snart blive ramt af gær overvækst. Man kan opleve træthed, irritabilitet, forringelse af mentale evner, tab af libido, ledsmerter og stivhed og følelsesløshed og snurren i ekstremiteterne. Candidiasis kan også oprette eller intensivere fejlfunktion af bestemte kirtler og organer. Det spiller ofte en vigtig rolle i skjoldbruskkirtlen og adrenal lidelser, diabetes, hypoglykæmi, uregelmæssig menstruation, menstruationskramper, PMS, depression, endometriose, sterilitet og aborter.

Eksempler på Candidiasis

Et typisk eksempel på Candidiasis er en kvinde mellem 20 og 45 år. Hun klager over kronisk vaginal kløe, svie og decharge. Hun har talrige vaginale stikpiller, som hun har brugt til at reducere symptomerne, men symptomerne forsvinder aldrig helt og vil altid vende tilbage. Hun har kroniske urinvejsinfektioner som hun har fået flere bredspektret antibiotika mod og er blevet bedt om at tage mere antibiotika hver gang hun har samleje. Disse hjælper ikke. Hun er plaget af konstant oppustethed og luft i maven og har anfald af svær forstoppelse, som hun tager en bred vifte af afføringsmidler mod.

Til tider har hun også oplevelser diarré i længere intervaller. Hendes menstruationscyklus er meget uregelmæssig, undertiden 35 dage, nogle gange 50 dage. Hun lider af ekstrem PMS, et tab af seksuel lyst og depression. Hun siger, at hun har problemer med at huske ting. Hendes kost er primært fastfood. Hun siger hun har en uophørlig trang til slik, brød og ost og hendes livret er is.

Patienter med denne indviklede kombination af symptomer på Candidiasis ofte høre en lang række læger såsom allergikere, neurologer, Mave-og tarmspecialister, gynækologer, Endokrinologer og psykiatere, og får ofte at vide at de bare skal tage det nemt for et stykke tid. De bliver hurtigt overbevist om, at de bare bliver hypokondere og at det hele er i deres sind.

Der er mange disponerende faktorer til udviklingen af candidiasis. Det er blevet påvist, at Candida organismer kan formere sig i perioder, hvor immuniteten er lav. Tilstande, der stimulerer gær vækst omfatter brugen af antibiotika, p-piller, kortison og andre steroider, graviditet, kost rig på raffinerede kulhydrater, gær og skimmel derivater eksponering for kemikalier kemoterapi og flere operationer.

Det er ikke kun antibiotika og andre lægemidler, som vi køber på vores lokale apotek, der fungerer som skyldige. Det er også antibiotika og hormoner, som vores kød og fjerkræprodukter er oversvømmet. Desuden er vi udsat for en bred vifte af flere kemikalier gennem vores mad, som vores produkter er ofte stærkt behandlet med pesticider, farvestoffer og konserveringsmidler. Således over længere tid vi indtager lavt antibiotika, medicin og kemikalier.

Det er ligeledes blevet konstateret, at Candidiasis ofte går hånd i hånd med kroniske virusinfektioner som Epstein Barr Virus og Cytomegalovirus. Dette kan afspejle at immunsystemet er så forarmet af disse vira, at det ikke har nogen modstand mod gær overvækst. Og det lader til, at der i er nogle tilfælde hvor Candidiasis kan prædisponere en til en kronisk virusinfektion.

Enhver interesseret i at behandle en et gær problem bør se en læge, der har specialiseret sig i Candidiasis, eftersom sin diagnose og behandling kræver en betydelig mængde af viden og erfaring. I dag er der særlige blodprøver og afføringsprøver, der kan udføres for at afgøre, om Candidiasis kan påvirke sundheden.

Behandling af Candidiasis

Det er Meget vigtigt at diagnosticere denne sygdom, dvs, brugen af antibiotika, p-piller, steroider, etc. Symptomerne man oplever er også afgørende for diagnosen. For eksempel, hvis en kvinde siger, hun har ekstrem mad -og kemisk overfølsomhed, mavesmerter og oppustet og kroniske infektioner i skeden, er der en meget god chance for at Candidiasis spiller en rolle i hendes sygdom.

En vigtig faktor i behandlingen af Candidiasis er en styrkelse af immunforsvaret. Blodprøver bør træffes for at fastslå, hvor der er mangler behandling. Jeg ser Candida patienter gang på gang, der er lavt i vitamin B12 og folinsyre. De er ofte også zink mangelfuld. Andre vitaminer, der bruges, er for eksempel vitamin A og C og essentielle fedtsyrer som kodriver olie og fiskeolie. Thyroid og binyrebarkfunktionen bør også testes. Mange patienter, der lider med Candidiasis er også hypoglykæmiske og / eller hypothyroide. Hertil kommer, ofte er plaget med parasitære infektioner. Disse betingelser skal løses i forbindelse med behandling af candidiasis.

Kostændringer er afgørende for behandlingen af candidiasis. Fødevarer såsom sukker og andre raffinerede kulhydrater, alkohol, fermenterede mejeriprodukter, og røget fødevarer, fødevarer, der indeholder eddike og fødevarer fremstillet af gær reduceres og erstattes af fødevarer, der ikke fremmer gær vækst, såsom grøntsager, proteiner og komplekse kulhydrater.

Der er et stort udvalg af naturlige produkter, som dræber gær uden at skabe de bivirkninger forbundet med vestlige medicinske metoder. Produkter, der indeholder Caprylic syre, undecylenic syre, Berberin sulfat og grapefrugt frø ekstrakt kan være meget effektive for dem, der kan tåle dem. Svampemidler naturlægemidler indeholdende oregano olie, goldenseal, uva ursi, hvidløg, pau d ‘Arco, kryddernellike, astragalus, coptis, Korktræ og hvideg bark er også effektive. Vigtigst er det, tarmfloraen skal recolonized med “venlige bakterier, ” såsom mælkesyrebakterier acidophilus og Bifido bakterie. Der er mange produkter til rådighed nu at erstatte den “venlige” flora, der vil nå dybt ind i slimhinderne i tarmene.

Som doktor med speciale i orientalsk medicinering, og en akupunktør, oplever jeg at Candidiasis som primært er en forsømmelse af milten, manifesterer sig som en mangel på appetit, oppustedhed, diarré eller forstoppelse, tunge lemmer, tunge fornemmelse i hovedet (tåget tænkning), træthed, og kolde ekstremiteter. Der er ofte et lever komponent involveret, hvilket forårsager migræne, PMS, søvnløshed, forstoppelse og irritabilitet, humørsvingninger, depression, mavesmerter, menstruationskramper, halsbrand osv. Endelig, som med mange kroniske sygdomme, kan mangelfuld nyrefunktion ofte skaber symptomer på hyppig vandladning, barnløshed, ødem, svimmelhed, problemer med synet, ringen for ørerne og dårlig hukommelse.

Akupunktur er særdeles nyttigt ved behandling Candidiasis, da det kan styrke milt og nyrer og sprede milten og forbedre leverfunktionen. Akupunktur er også meget effektiv til at forbedre immunsystemet, som er afgørende ved behandling en patient med Candidiasis. Ved at kombinere Akupunktur med kostråd og passende antimykotisk produkter kan være en meget vellykket behandling for udryddelse tilstand Candidiasis.