Hvad er Akupunktur?

Hvad er akupunktur?Akupunktur er en naturbehandling, der udføres ved at indsætte en fin nål på et bestemt punkt i kroppen for at fremkalde kroppens naturlige reaktioner for at afhjælpe smerte og forskellige sygdomme. Akupunktur har været anvendt i Kina i 4.000 år til forebyggelse og behandling af sygdomme. Akupunktur er en del af den vigtigste medicin-uddannelse i Kina. Med denne behandling kan balancen i kroppen ændres – og en bred vifte af sygdomme kan helbredes eller lindres. Endvidere styrker akupunkturbehandling kroppens eget immunsystem og giver dermed større chance for sygdomsforebyggelse.

Akupunkturbehandling hjælper også med at undgå eller reducere forbruget af kemisk fremstillet medicin og kan dermed styrke immunsystemet og tilføre mere energi til kroppen. I nogle tilfælde kan akupunktur hjælpe dig til at undgå kirurgi. Akupunktur er ofte et godt supplement til almindelig medicinsk behandling. Moderne medicinsk behandling og traditionel kinesisk akupunkturbehandling kan således være en god kombination, hvor behandlingerne forbedrer hinanden. Akupunktur er en enkel og risikofri metode til at behandle sygdomme, når den udføres af en uddannet og kyndig akupunktør.

Mennesket ses som en helhed – Holistisk

Akupunkturen bygger på en holistisk menneskeopfattelse, hvilket vil sige, at mennesket er et helt individ. Derfor er det vigtigt for akupunktøren at få så megen information af dig som muligt for at stille den mest optimale akupunktur-diagnose. Derfor vil du få stillet en lang række spørgsmål vedr. din helbredsmæssige tilstand. Desuden kan akupunktøren anvende en række diagnoseværktøjer, såsom pulsdiagnose, tungediagnose, irisanalyse m.v., som alle har til formål at klarlægge/bekræfte ubalancer i kroppen.

Diagnose

Når diagnosen er fastlagt, påbegyndes selve behandlingsforløbet, som kan variere meget alt efter lidelsens/ubalancens omfang. Selve behandlingen med nåle tager typisk 20-30 minutter. Behandlingsreaktionen kan være alt fra ekstrem afslappelse til kløe/summen/prikken flere steder i kroppen. Efter behandlingen oplever nogle patienter træthed og andre forøget energi og livsmod. Under hele behandlingsforløbet er det vigtigt at indtage rigeligt med væske, så kroppen får hjælp til at udskille affaldsstoffer. Har du spørgsmål til behandlingsforløbet, giver vi med glæde en nærmere forklaring.

Hvordan virker Akupunktur?

Der er mange teorier inden for videnskaben om, hvordan akupunktur faktisk virker. Ifølge teorien om traditionel kinesisk medicin (TCM) består menneskekroppen altid af to sider, som kaldes “Yin” og “Yang”. Der er også en slags energistrømme i hele vores krop, som kaldes. “Qi”. “Yin” og “Yang” og “Qi” skal holdes balance i vores krop, og enhver ubalance kan være årsag til sygdomme. Akupunktur er i stand til at modulere balancen af “Yin” og “Yang” og genoprette “Qi” i kroppen og kan dermed anvendes mod alle slags sygdomme. Akupunkturbehandlingen kan bl.a. medføre øget blodcirkulation og lindring af muskelspændinger i det område af kroppen, der stimuleres.

Aktivering af visse nerveveje og nervesystemet kan have en generel virkning på kroppen. Forskning har vist, at visse neurale mediatorer kan produceres under akupunkturbehandling. For eksempel har mange undersøgelser vist, at akupunkturen øger mange typer af endorfiner, dvs. “kroppens egen morfin”, som kan spille en vigtig rolle for den generelle effekt af akupunktur på de forskellige sygdomme.

Da akupunkturen er en naturbehandling, dvs. at den fremkalder menneskekroppens reaktioner mod sygdommene, giver akupunkturbehandlingen ingen bivirkninger og kan kombineres med enhver form for anden behandling.

Findes der en behandling til mit problem?
Der findes forskellige akupunktur teknikker: akupunkturbehandling, øreakupunktur, kinesisk massage, vakuum med sugekopper eller evt. sammen med naturmedicin.

Vi er eksperter med mange års erfaring og har med stor sandsynlighed en behandling der passer til dine behov.

Kontakt os for yderligere info – akupunktur Aalborg

Book en tid i klinikken med det samme – Se hvornår der er tid i vores bookingsystem eller ring til os